` Δελτίο Τύπου 07/09/2021 | Ανακοινώσεις Συνομοσπονδίας | Blog

Δελτίο Τύπου 07/09/2021

Ημερομηνία: 07/09/2021 Εμφανίσεις: 13.902 Clicks: 706
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ


Δελτίο Τύπου
07/09/2021

   Aποτελεί πλέον γεγονός οτι, διανύσαμε και εξακολουθούμε να διανύουμε μια ευαίσθητη χρονική περίοδο η οποία ηταν πλούσια σε γεγονότα αλλά φτωχή σε υλικές και όχι μόνο αποτιμήσεις.

   Ενδεικτικά μπορούμε εν αρχή να αναφερθούμε στα καιρικά φαινόμενα της χρονιάς με αφετηρία τους παγετούς του Μαρτίου και Απριλιου οι οποίοι έδωσαν την σκυτάλη της ταλαιπωρίας αγροτών και παραγωγών στις ακραίες χαλαζοπτώσεις αλλά και στους τελευταίους καύσωνες του Ιουλίου-Αυγούστου.

   Σαν αποτέλεσμα αυτών ήταν οι γενικευμένες και πρωτογνωρες καταστροφές της αγροτικής παραγωγής, οι χειρότερες της τελευταίας 20ετίας.

   Στον αντίποδα κυριαρχούν οι εξαγγελόμενες σε παγκόσμιο επίπεδο ανατιμήσεις με αποτελεσμα την εκτόξευση των τιμων σε πετρέλαιο, λιπάσματα, φυτοφάρμακα, μεταφορες, ηλεκτρικό ρεύμα κλπ κλπ.

   Αναπόφευκτα λοιπον αναμένουμε... όταν μάλιστα την προηγούμενη εβδομάδα τα φωτα της δημοσιοτητας είχαν επικεντρωθει στα "φτηνά αγροτικά προιόντα που κάποιοι τα μεταπωλούσαν ακριβά"...αλλά και λόγω των συγκυριών όπως αυτές αρνητικά διαμορφωνονται για τον έλληνα παραγωγό και κατ' επέκταση για τις Λαικές Αγορές, η κυβέρνηση να σταθεί ουσιαστικός αρωγός στο πλάι των αγροτων και γενικότερα του πρωτογενή τομέα, προστατεύοντας συγχρόνως και τον έλληνα καταναλωτη..

   Αρωγός με μέτρα όπως, η μείωση του αγροτικού πετρελαίου, ειδικά τιμολόγια που θα αφορούν το ηλεκτρικό ρεύμα αλλά κι άλλα μέτρα που έχουν τεθεί κατά καιρούς υπ΄όψιν της κυβέρνησης κι εν όψει της επικείμενης ΔΕΘ θα μπορούσε μέσω του Πρωθυπουργού να δείξει το ανθρώπινο προσωπο της προς τους ανθρώπους της γης και τους Ελληνες ψηφοφόρους και καταναλωτές της.

   
Αντ'αυτου όμως, στις 07/09/2021 παρακολουθούμε έκπληκτοι να ξεκινά ένας χορός συκοφαντίας και δυσφήμισης, μια άλλωστε προσφιλή τακτική, απο τα ΜΜΕ , κατηγορώντας αγρότες, παραγωγούς, και Λαικές Αγορές για ένα δήθεν αδυσώπητο μπαράζ ανατιμήσεων εις βάρος του έλληνα καταναλωτή, προαναγγέλοντας συχρόνως ένα πογκρόμ ελέγχων στους παραγωγούς ειδικότερα...απο το χωράφι μέχρι τον πάγκο!
 
   Αλγεινή δε εντύπωση προκαλεί η τοποθέτηση αυτή , μιας και για πρώτη φορά αποποιείται , και γιατί άραγε...ο κανονας του 1 προς 5 , ο κανόνας δηλαδη που κατηγορεί τους μεσαζοντες οτι μεταπωλούν ακριβά κι ειναι εκείνοι οι αποκλειστικα υπευθυνοι για την ακριβεια των καταναλωτικών αγαθων γενικότερα.

   Τα παραπάνω ανέφερε επίσης και επιβεβαίωσε στην συνέντευξη του στον REAL FM κι ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας ο κ.Παντελής Μόσχος σήμερα στις 07/09/2021.

   Καλούμε λοιπόν την κυβέρνηση, για άλλη μία φορα να αναλογισθει τις ευθύνες της, , και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και στο πλάι του πρωτογενή τομέα και των καταναλωτων..

   Εμείς από την πλευρά μας θα προασπισουμε με καθε μεσο και κάθε τρόπο τα συμφέροντα ζωής! των ανθρώπων που εκπροσωπούμε σαν Συνομοσπονδία και θα σταθούμε για άλλη μια φορά στο πλάι των καταναλωτών προσφέροντας τους όπως πάντα τα καλύτερης ποιότητας αγροτικά ελληνικα προιόντα στις καλύτερες τιμές.



Ο Πρόεδρος

Αγγελος Δερετζής

Ο Γενικός Γραμματέας

Παντελής Μόσχος



Διαβάστε το σχετικό Δελτίο Τύπου