` Συνάντηση του Δ.Σ. με τον Διευθυντή Διεύθυνσης Λαϊκών Αγορών Αττικής κ. Χάρη Πασβαντίδη | Ανακοινώσεις Ομοσπονδίας | Blog

Συνάντηση του Δ.Σ. με τον Διευθυντή Διεύθυνσης Λαϊκών Αγορών Αττικής κ. Χάρη Πασβαντίδη

Ημερομηνία: 03/12/2021 Εμφανίσεις: 19.527 Clicks: 754
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 30/11/21 ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ
ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ
ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Κ. ΧΑΡΗ ΠΑΣΒΑΝΤΙΔΗ.


   Θέμα της συνάντησης η ανάλυση των νέων δεδομένων που προκύπτουν από την ψήφιση του νέου Νόμου 4849/21 για τις λαϊκές αγορές.

   Ο κ. Πασβαντίδης για μία ακόμη φορά τόνισε και υπερθεμάτισε την ανάγκη Σύστασης Νομικών Προσώπων διαχείρισης και εποπτείας των Λαϊκών αγορών τουλάχιστον για Αττική και Θεσσαλονίκη και ότι πρέπει να γίνουν από όλες τις πλευρές παρεμβάσεις προς τους αρμόδιους Υπουργούς Ανάπτυξης και Εσωτερικών για να υλοποιηθεί αυτή η Πρόταση.

   Ταυτόχρονα πρέπει όλοι μαζί Περιφέρεια Διεύθυνση και Ομοσπονδίες να καταθέσουμε ομόφωνες προτάσεις για την σύνταξη του Νέου Κανονισμού Λειτουργίας των Λαϊκών Αγορών Αττικής.

   Με την ισχύ του Νόμου από 1/2/2022 και των Μεταβατικών διατάξεων θα φροντίσουμε να συσταθούν οι 5μελείς Επιτροπές Βελτίωσης και Απόδοσης θέσεων ώστε όλοι οι πωλητές παραγωγοί και Επαγγελματίες να πάρουν τις θέσεις που τους αναλογούν και τοποθετούν όλα αυτά τα χρόνια με διοικητική πράξη.

   Τα Μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας Παραγωγών συμφωνήσαμε με τα παραπάνω και δηλώσαμε ότι από μέρους μας η Διεύθυνση θα έχει την αμέριστη συνεργασία και βοήθεια όπως και την στήριξη σε όλες αυτές τις δράσεις προς όφελος των λαϊκών αγορών όλων των παραγωγών και επαγγελματιών αλλά και των Καταναλωτών.