` Ανακοίνωση 01/07/2022 - Θεωρήσεις Αδειών | Ανακοινώσεις Ομοσπονδίας | Blog

Ανακοίνωση 01/07/2022 - Θεωρήσεις Αδειών

Ημερομηνία: 01/07/2022 Εμφανίσεις: 30.962 Clicks: 984

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ
Ταχ. Δ/νση : Κάνιγγος 204
T .K.-Περιοχή : 10181 Αθήνα
Τηλέφωνο : 213 1514 226
E-mail :laikesagores@patt.gov.gr

Αθήνα, 01 - 07 -2022



ΠΡΟΣ:
Την Πανελλαδική Ομοσπονδία Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών

Έπειτα από σχετικό ερώτημα της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών σχετικά με την θεώρηση αδείας πενταετούς διάρκειας,
η Διεύθυνση Λαϊκών Αγορών επισημαίνει τα εξής:

Με βάση τον Ν. 4497/2017 όσοι παραγωγοί δεν ανανέωσαν τα προϊόντα τους για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους έχουν χάσει τις θέσεις δραστηριοποίη­σης στις αγορές. Οι παραγωγοί αυτοί έχουν το δικαίωμα με βάση τον Ν. 4849/2021 να καταθέσουν αίτημα απόκτησης αδείας πενταετούς διάρκειας, χωρίς θέσεις δραστηριοποίησης, το οποίο και θα τους εγκριθεί υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα έχουν οριστικά διαγραφεί ή παραιτηθεί εθελουσίως. Οι παραγωγοί αυτοί δεν μπορούν να δραστηριοποιούνται στις αγορές, όμως έχοντας άδεια, θα διεκδικήσουν θέσεις στις αγορές με την ανάρτηση σχετικής προκήρυξης.

Οι παραγωγοί που επίσης δεν έχουν ανανεώσει τα προϊόντα τους
για περισσότερο από έναν χρόνο, όμως ο χρόνος αυτός συμπληρώθηκε μετά την
1
η Φεβρουαρίου και την ισχύ του νέου Νόμου, μπορούν μέχρι την 31η Ιουλίου 2022
να καταθέσουν αίτημα απόκτησης αδείας πενταετούς ισχύος, διατηρώντας
τις θέσεις τους στις αγορές.

Οι παραγωγοί των οποίων η ημερομηνία λήξης των προϊόντων τους λήγει εντός του 2022 θα προσέρχονται στην Υπηρεσία μας για ανανέωση προϊόντων και απόκτηση αδείας πενταετούς ισχύος κατά την ημερομηνία λήξης, με την προτροπή να καταθέτουν το αίτημα τουλάχιστον είκοσι μέρες πριν την έναρξη δραστηριοποίησής τους στις αγορές.

Με την ευκαιρία παρακαλούμε να ενημερώσετε τα μέλη σας ότι θα ενταθούν οι έλεγχοι για την νόμιμη παρουσία τους στις αγορές και την πληρωμή του ανταποδοτικού τέλους. Όλοι γνωρίζουν τις υποχρεώσεις τους και τον τρόπο εκπλήρωσής τους, οπότε οποιαδήποτε αιτιολογία που δεν ανταποκρίνεται σε πραγματικά γεγονότα δε θα γίνεται αποδεκτή.

Επισημαίνουμε ακόμη ότι έχει τεθεί ήδη σε εφαρμογή η διαδικασία διαγραφής και των παραγωγών για τη μη καταβολή του ανταποδοτικού τέλους και οι διαγραμμένοι δεν έχουν το δικαίωμα δραστηριοποίησης μέχρι την εξόφληση του συνόλου του ποσού που οφείλουν.

 

Ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης
Χαράλαμπος Πασβαντίδης